Montaj instalatii GPL: Str. Raului (fostul Canal), nr. 301, zona Spitalul nr. 1, Craiova

0251.534.712, 0745.459.629

Cum este alimentat vehiculul cu gaz si cat dureaza alimentarea?

Un vehicul pe gaz se alimenteaza conectand pistolul special la priza de alimentare a masinii (de obicei instalata in aripa spate sau chiar langa gura de alimentare cu benzina). Aceste prize de alimentare difera de la o tara la alta, dar se pot monta diferite adaptoare pt. a fi compatibile intre ele.  Inainte sa plecati in afara tarii este bine sa aveti la indemana un adaptor pt. tara pe care o vizitati.

 

Ce autonomie are un vehicul pe GPL ?

Calculele difera de la caz la caz, incepand de la capacitatea rezervorului (pe fiecare rezervor este stantat nr. de litrii). Din motive de securitate, normele prevad o umplere de maxim 80% a rezervorului de gaz. De exemplu, intr-un rezervor de 60 de litrii se pot stoca efectiv 48 de litrii de gaz. Presupunand ca la fiecare 10 km se consuma 1 litru de gaz  (cu 1 litru de benzina ati fi facut in jur de 12 km) veti avea o autonomie de 480 km.

 

De ce autonomia unui vehicul se poate schimba de la un plin la altul?

Conditii de drum diferite si uneori compozitia chimica a gpl-ului schimbata, ceea ce poate influenta consumul foarte mult. Din acest motiv este bine sa faceti o comparatie in  circumstante asemanatoare.

 

Este adevarat ca instalatia gpl afecteaza motorul?

Instalatia gpl nu afecteaza absolut deloc buna functionare a motorului, mai mult decat atat ii prelungeste viata.

Buna ziua, 

Alin & Doru GAZ este un service specializat in montarea de instalatii auto GPL TOMASETTO si PRINS!